Wie zijn wij

Switch Group levert een totaalconcept. We bieden outplacement aan, geven opleidingen en verzorgen loopbaanbegeleiding. We hebben alle kennis in huis om het potentieel van werknemers en werkgevers te optimaliseren. 


Manager

sandra

Sandra Bonny

De taken binnen deze diensten zijn een samenspel van mijn opgedane werkervaringen. Fenomenaal dat deze allemaal in één job kunnen gecombineerd worden.

Mijn eerste professionele stappen binnen HR deed ik binnen de discipline Werving en Selectie.  Daarna had ik het genoegen te kunnen evolueren naar een job als internationaal expert op het vlak van rekruteren in combinatie met Change Management.

Vaak kwam ik hierdoor in bedrijven terecht waar men het noorden even kwijt was, of waar de energie op was. Het was dan ook steeds een verrijkende ervaring om uit te zoeken waar de knelpunten lagen en hiervoor vervolgens adequate oplossingen te vinden en deze toepasbaar te maken.

Mijn uiteenlopende ervaringen kwamen later van pas, toen ik voor bedrijven uit diverse bedrijfstakken het onderzoek naar en de eerste fases van het implementeren van het businessplan coördineerde.

Toen in België de eerste noties binnen sijpelden over loopbaanbegeleiding was ik ontzettend gebeten om meer te weten te komen over deze nieuwe discipline. Ik ontdekte in een 500-tal begeleidingen die ik mocht geven, de kracht van zelfreflectie en de sterkte van de tools en methodieken die worden aangewend tijdens het proces.

Dezelfde basistools,  maar ook veel nieuwe worden in onze begeleidingen toegepast. Bij outplacementbegeleidingen worden ze gecombineerd met andere HR instrumenten en met een ruime waaier aan workshops.

Trainingen of opleidingen verzorgen is een passie, een geslaagde workshop geven is altijd een beetje feest ! De interactie met de groep, het uitwisselen van cases en ervaringen, het ontdekken van steeds nieuwe visies en het kunnen blijven leren is een zegen.

Switch Group leiden, een uitdaging, een opportuniteit en elke dag boeiend en nieuw!

Regionale Coördinatoren

Vanita Mertens

Bijna heel mijn loopbaan ben ik actief op het vlak van HR. Mijn eerste stappen zette ik in een groot internationaal bedrjf in een adviserende functie. Na een paar jaar ruilde ik mijn job op het hoofdkantoor in voor een werkplek in Limburg. Inhoudelijk kwam de nadruk te liggen op werving en selectie.

Na 10 jaar voor hetzelfde bedrijf gewerkt te hebben, besloot ik dat het tijd was voor iets anders. Ik startte een eigen zaak, in eerste instantie in het geven van training, vorming en coaching. In die periode raakte ik, via vrijwilligerswerk, ook erg geïnteresseerd in alles wat met voeding, gezondheid en milieu te maken had. Die uit de hand gelopen nieuwsgierigheid resulteerde in een eigen webshop van biologische en fair trade producten. Een zeer leerrijke periode waarin ik heel wat boeiende mensen ontmoette.

Maar na een tijdje kriebelde het weer om in een team te werken. Toen ik opgebeld werd door Sandra van Switch Group, begreep ik meteen dat dit een mooie kans was. Een loopbaanverandering waar ik opnieuw mijn volle potentieel kon inzetten. Dat het omeen C.V.B.A.S.O. ging, een vennootschap waar de winst besteed wordt aan een sociaal doel, was voor mij een extra troef.

Dus: Tijd voor een Switch!

Carmen

Carmen Coone

Mijn naam is Carmen Coone, Regionaal Coördinator bij Switch Group. Als kersverse juriste begon mijn carrière bij de vakorganisatie waar ik eerder stage liep.

Ondertussen heb ik er al enkele jaren opzitten. Enerzijds als ABR-medewerker (Advies, Begeleiding en Rechtsbijstand) en anderzijds als bediende van de dienst werkloosheid. Ik zorgde er voor dat mijn leden het advies en de andere zaken waarop ze recht hadden ook effectief verkregen. Een job met veel sociaal contact en veel afwisseling die ik met hart en ziel uitoefende. Ik hielp velen door de Belgische papiermolen en met tal van andere zaken. Ik zorgde voor hun inkomen terwijl zij op zoek waren naar werk. Voor mij 6 mooie jaren waar ik een goed gevoel en mooie herinneringen aan over hou.

Het idee om met outplacementbegeleiding te beginnen werd reeds enkele jaren geleden geopperd. Men zou de mogelijkheden en wettelijke bepalingen onderzoeken. Ik vroeg mij toen al af of dat misschien iets voor mij zou zijn?… Toen bekendgemaakt werd dat er een nieuwe VSO (Vennootschap met Sociaal Oogmerk) “Switch Group” zou worden opgericht en de vacatures werden vrijgegeven, heb ik dan ook geen moment getwijfeld om mij kandidaat te stellen: “Wie niet waagt, niet wint!”

Na een gemoedelijk sollicitatiegesprek en frustrerende testen kreeg ik, op een zonnige vrijdagnamiddag een telefoontje van onze manager Sandra. Ze wenste mij proficiat met mijn nieuwe functie als Regionaal Coördinator Outplacement. Een blitzstart voor het weekend!!

Ik had de job!! Een nieuwe uitdaging. Met gretigheid keek ik ernaar uit om te beginnen, om er mijn tanden in te zetten. Dit was de uitgelezen kans om medemensen ECHT terug op weg te helpen, om een switch te maken. Net als mijn collega’s en ik.

Switch On!

Vereniging met Sociaal Oogmerk

We hebben geopteerd voor de oprichting van een Vereniging met Sociaal Oogmerk (VSO), omdat deze vennootschapsvorm zonder enige beperking winsten kan nastreven mits deze winsten niet worden uitgekeerd aan de vennoten. De winst wordt besteed aan een sociaal oogmerk. In onze statuten staan deze zo beschreven:

  • Mensen begeleiden in hun zoektocht naar werk
  • Permanente bijstand en coaching van werknemers in hun werksituatie.
  • Mensen bijstaan in hun work-life balance